Otthoni masszázs eszközök 

A masszázs a test felületén manuálisan kivitelezett és terápiás céllal alkalmazott mechanikai inger, amely a szervezet válaszreakcióját, a fizikális gyógyhatást váltja ki. 
Na de melyek azok az otthoni masszázseszközök, amelyekkel hasonló reakciókat lehet kiváltani és amik valóban az egészségedet szolgálhatják? 
Már az elején leszögezném, hogy egyik eszközzel sem kiváltható a szakszerű masszírozás! 

Ebben a bejegyzésben:
1. Porfogó csodaeszközök
2. Masszázs henger Baja
3. Akupresszúrás matrac
4. Fit-ball
5. A tartásjavító hátpánt
6. Nyaknyújtó párna
7. Nyakmasszírozó eszköz
8. További otthoni masszázs eszközök
9. Denevérpad
10. Masszázsgép, köpöly, masszázsfotel…

 

Porfogó csodaeszközök

Az elmúlt időszakban rengeteg olyan csodatermékkel találkoztam, amelyek azt ígérik, hogy a használatukkal 10 perc alatt azonnal megszabadulsz az amúgy évtizedek alatt összeszedett izombetegségekből, gerincdeformitásokból…
Nem árulok el nagy titkot, hogy ezeknek a termékeknek a 95 %-uk kamu. Vagy semmit nem érnek, vagy károsok vagy eltúlozzák a hatásukat, csak azért, hogy megvedd a terméküket.
Nem írhatok konkrét példákat, mert akkor feljelenthetnek hitelrontás miatt. Ha mégis veszel, készülj fel arra, hogy hetek múlva csak a helyet fogja foglalni a lakásodban és alig fogod várni, hogy a következő költözésednél véletlen elvesszen…

Mint hozzáértő gyógymasszőr, el kell, hogy mondjam, hogy az egészséges test ”létrehozása” hosszú távú projekt, és nincsenek rövidített utak, de garantáltan megéri az erőfeszítést.
Szuper, hogy ha rájöttél, hogy egészségesebb szeretnél lenni, mert jobban szeretnéd érezni magad. Ez volt első lépés…
Egyébként léteznek valóban hasznos kiegészítők, ha bizonytalan vagy egy-egy termékben, kérdezz meg bátran és segítek, hogy tényleg szükséged van-e rá!

Az egyik kiegészítőt azonban bátran ajánlhatom: az SMR hengert. Ha mindenki rendszeresen (és szabályosan) használná, akkor kevesebb munkám lenne… Ugyan nem helyettesít egy masszőrt, de el lehet nyújtani két kezelés közötti időtávot.

Egy masszőr sosem helyettesíthető egy géppel... - Ősi kannibál közmondás

Egy masszőr sosem lesz helyettesíthető egy géppel… – Ősi kannibál közmondás

Masszázs henger Baja…
Ha csak egy otthoni „csináldmagad” masszázseszközt választhatsz, akkor az az SMR henger legyen…

Egyszerű megtanulni használni, gyorsan kezelheted magad, és talán a legbiztonságosabb masszírozó eszköz, ami ér is valamit.
Az „SMR” egy betűszó, az angol Self Myofascial Release rövidítése, ami a kötőszövet kompressziós önmasszázsát és fellazítását jelenti.

A myofascia egy olyan hálószerű kötőszövet, amely az izmokat és a szerveket körülveszi, beburkolja és összekapcsolja. Az izomsérülésekkel együtt jár a fasciasérülés is, ami összetapadásokat idézhet elő, amik pedig megakadályozhatják az izmok és az ízületek szabad mozgását, és súlyos fájdalmat és merevséget okozhatnak. Csak az utóbbi 1-2 évtizedben jöttek rá, hogy a kötőszövet regenerálásával ugyanolyan fontos törődni, mint az izomzatéval. Ezért alkották meg többek között fasciakéseket vagy az SMR hengert…

Masszázs henger Baja

Az SMR henger mögött meghúzódó elmélet roppant egyszerű:
Használata során a saját testünk súlyát használjuk arra, hogy a kötőszöveteket és az izmokat masszírozzuk.

Ezáltal:
– javul az izomzat rugalmassága
– felszabadulnak a letapadások
– csökkennek a fájdalmak
– javul a mozgékonyság

Az egész testre alkalmazható, a gerinctől kezdve a lábszárig.
Az SMR hengerek általában különböző keménységűek, alakúak lehetnek, és az egyéni igényeknek megfelelően választhatóak ki.
A henger használatbavétele előtt mindig javasolt utánajárni a helyes felhasználásáról, hogy biztonságosan és hatékonyan alkalmazhassuk a masszírozó eszközt.
Ha a hengert nem megfelelően használják, akkor az izmok és a szövetek sérüléseinek veszélye fennállhat.

Az SMR henger kiváló eszköz lehet a konditermes súlyzós edzést végzők számára is, akik hatékonyan szeretnék elősegíteni az izomzat regenerálódását és fejlődését, valamint csökkenteni az izom- és ízületi sérülések kockázatát.

#SMR #Henger #SMRhenger #Masszázs #Bajamasszázs

  

Sokára lesz a következő időpontod a Prémium hátszervizig?
Mutatom, mivel tudod kihúzni a következő alkalomig.

Akupresszúrás matrac, avagy a fakírok titka…

Ezen a matracon fekve több száz tűszerű csúcs fejti ki a hatását a testünkön, amelyek serkentik a vérkeringést és beindítják a testünk természetes gyógyító mechanizmusait.
Akármennyire hihetetlen, a test pár perc alatt hozzászokik a tűkhöz és utána igazán pihentető és relaxáló érzést nyújt a matrac.
Használata javíthatja az alvásminőséget, csökkentheti a stressz szintjét, valamint némileg enyhítheti az izomfeszültséget is. Nem kell mást tenni, csak feküdni. Na mihez hasonlítod ezt az egészet?

Szúrós, de hasznos…

Azért tisztáznám most is, hogy az akupresszúrás matrac nem helyettesíti a masszőrt és a hatása a közelében sincs egy masszázsnak, de legalább segít kibírni a következő kezelésig.
Én már pár éve használom és imádom… 20-25 perc pihenés ezen a matracon és utána pár óráig mintha kicseréltek volna.

Jó szívvel merem ajánlani, próbáld ki és lehet, hogy a kedvenc pihenőeszközöd lesz a masszázs után.
Ha kérdésed van, vagy bármiben segíthetek, ne habozz írni!
A kockázatokról és mellékhatásokról mindenki felelősségteljesen maga járjon utána.

#otthonicsodaeszköz #akupresszúrásmatrac

 

Fit-ball

A fit-labda nagyszerűsége abban rejlik, hogy könnyedén elérhetjük a gerinc helyes pozícióját. A labda használatával megelőzhető a porckorongok idő előtti öregedése, melyet az ülőmunka okoz! Az átlagos székkel ellentétben nem kell tartani a gerincsérvtől, mivel azonos körkörös terhelés éri a porckorongokat. A labda el is gurulhat, ezért a törzsizomzat korrekciója szükséges egyensúlyunk megtartásához. Javul az izomtónus a gerinc-fűzőt alkotó törzsizmokban, a külső csípőizmokban, a combfeszítőkben és hajlítókban, valamint a hasizmok is erősödnek ez által.

Nyújtás Fit-ball segítségével…

A testmagassághoz kiválasztott megfelelő méretű labda a mindennapi életben is használható a szék helyett. Nem csak gerinckímélő aktív üléshez ideális, de torna-, erősítő gyakorlatok is végezhetőek vele.

 

A tartásjavító hátpánt

Vendégeim gyakran kérdezik, hogy mi a véleményem erről az eszközről. Sőt, volt, aki az első kezelésre ebben jött el, és elmondta, hogy ő egész nap hordja. Persze az ember próbálja keresni a megoldásokat a fájó „görbe” hátára, amiket az ülőmunka és a vezetés okoz. A laikus azt látja, hogy a pánt segítségével felvehető a helyes testtartás és a reklámok (a profit reményében) tartós megoldásként emlegetik.

Csak mértékkel!

Miközben ez valójában nem, hogy segíthet, hanem árthat!

Mi a baj a tartásjavító hátpánttal?
Ha valaki több órát ebben van, akkor a pánt átveszi a hátizmoknak a szerepét, funkcióját. Nem használja az ember a saját izmait, így azok elgyengülnek, sorvadnak. Ezért amikor lekerül a pánt, az elsatnyult izmoknak még nehezebb lesz tolerálnia a helytelen testtartást és még jobban fog fájni a hát, mint előtte.

Hogyan kell helyesen használni a tartásjavító hevedert?
Naponta maximum háromszor 20 perc ajánlott. Hasznos azért, mert emlékezteti a testet, hogy milyen a helyes testtartás és tudatosulhat a probléma. A beesett vállakat hátrahúzza, megnyújtja a megrövidült mellizmokat, amik közrejátszanak a helytelen testtartáshoz.

Mi a valódi megoldás a problémára?
Masszázzsal és kimozgatással rendbe kell tenni az izomzatot és a csigolyákat.

  

Fáj a nyakad, de szabadságon van a masszőröd?
Jobbat ajánlok a pihentetésnél.

Nyaknyújtó párna…

Az eredményesség érdekében a videóban látható két használati tárgy kombinálását javaslom.

Terápiás nyaknyújtó párna

Ez az egyedülálló párna tökéletes választás a nyakfájdalom ellen. A párna használatakor a nyaki rész megnyúlik, és a környező izmok elkezdenek ellazulni, gyengéden széthúzzák a porckorongokat, kiegyenesíti a gerincet, enyhíti a feszültséget és a fájdalmat. Meg fogsz lepődni, milyen jól érzed magad már egy használat után is. És mindezt minden erőfeszítés nélkül. Könnyíts a nyakadon ezzel a nagyszerű segédeszközzel.

HOGYAN HASZNÁLD A NYAKNYÚJTÓ PÁRNÁT?

 1. Helyezd a párnát a nyakad köré, és használd a kézi pumpát a nyújtóerő beállításához.
 2. Pumpáld fel, amíg kellemes nyújtást érzel, de ne legyen kényelmetlen.
 3. Lassan adj hozzá több levegőt, ahogy a gerinc engedi.
 4. Ha elérted a megfelelő nyújtást, akkor a levegő szivárgásának megelőzése érdekében a kék görgővel zárd el a levegő útját.
 5. Lélegezz mélyeket, és élvezd a pihentető hatást.
 6. A kezelés végén a kék görgőt görgesd vissza és engedd le a levegőt a pumpa végén található csavarható szelep segítségével.

 

Mindennapos ellazításra is alkalmas, de alkalmazd a fokozatosság elvét:

 1. héten:1×10-15 perc akár naponta
 2. héttől: 2×15-20 perc akár naponta

Kinek ajánlott?

 • Nyaki izomfeszültség és fejfájás ellen
 • Ízületi merevség esetén
 • Porckorongsérv és nyaki csigolyák problémájánál
 • Nyak, váll és fejfájdalom esetén
 • Becsípődött ideg kezelésére
 • A helyes nyaktartás visszaállítására
 • Hát és gerinc dekompressziójára
 • Megelőzésre

Fontos figyelmeztetés:

 • Konzultálj orvosoddal a készülék használatának alkalmasságáról, ha sérülés, gyulladásos betegség vagy más egészségügyi problémák állnak fenn.
 • Ne használd túl sűrűn a párnát, és mindig vegyed figyelembe a saját kényelmedet és a tested reakcióit.
 • Vedd figyelembe, hogy a pumpa élettartama változhat, és hosszabb használat után elhasználódhat. Bár a terápiás nyaknyújtó párna kiváló minőségű és tartós anyagokból készül, a pumpa esetleges meghibásodása természetes lehet az idő múlásával.
 • Mosógépben és kézzel mosni tilos, szárítógépben szárítani és vasalni tilos.

Legyen a te kezedben is egy SOS eszköz, ha baj van!

 

Nyakmasszírozó eszköz

Biztosan lenne egy ilyen cucc a fiókomban, ha még mindig irodában dolgoznék.
Gyors segítség a nyakfájás ellen.
Csendes, diszkrét, a kollégáknak fel se tűnik, ha pár óránként 1-2 percet masszírozod ezzel a nyakad. A használata olyan egyszerű, hogy nem igényel különösebb magyarázatot.

Ez a nyakmasszírozó eszköz gyorsan javíthatja az izmok vérkeringését, csökkentheti a merev izomzatot, enyhítheti nyakfájását.

Előnyei: csendes, könnyű súlyú, tartós minőségű, egyszerű használni.

Használata:
Ügyelj arra, hogy a hajad ne akadályozzon a masszázsban, hosszabb haj esetében célszerű felkötni vagy összefogni.

A rugalmas és ergonomikus fogantyúval könnyedén szabályozhatod a masszázs tempóját és erősségét.
Általában 3-5 perc masszázs elegendő, ezalatt 30-100 alkalommal mozgasd a nyakmasszírozó eszközt.

Figyelmeztetések:

 • Ne használd az eszközt, ha sérült vagy sérültnek tűnik.
 • Ne használd az eszközt bármilyen bőrprobléma esetén, és konzultálj orvosoddal, ha bármilyen egészségügyi problémád van.
 • Ne használj erős tisztítószereket vagy oldószereket az eszköz tisztítására.
 • A nyakmasszírozó könnyen tisztítható és karbantartható. Egyszerűen töröld le egy nedves ruhával, majd hagyd megszáradni.
 • Tárold az eszközt száraz és hűvös helyen, távol a nedvességtől és a közvetlen napfénytől.

 

Legyen számodra mindig egy nyugodt és pihentető élmény a nyakmasszírozó eszköz használata!

 

Otthoni Tape?

Inkább bízd egy szakemberre! A Tapeben nincs semmiféle hatóanyag, a ragasztási technika miatt annyira hatásos. Tudni kell milyen szögben, mekkora szalag nyújtással teszi fel az ember és hogy közben milyen pozícióban tartsa az illető a ragasztani kívánt testrészét. Tehát nem olyan egyszerű, mint ahogy elsőnek tűnik…

Leggyakoribb tape ragasztások: Teniszkönyökre, golfkönyökre, nyak-, derék-, térd-, vádli-, boka-, vállproblémára, kismama pocak tape, bütyök.

Kezdetleges fázisban a Kinesio Tape fantasztikusan segíthet enyhíteni a bütyök tüneteit. Ez a speciális tapasz technika támogatja a lábfej helyes pozíciójának fenntartását, enyhíti a fájdalmat és a gyulladást. Azonban a kiváltó ok legtöbbször a kényelmetlen, szűk orrú cipő…???? Ha észreveszed, hogy melyik cipőd okozza a bosszúságot, azonnal dobd ki a kukába… Kinesio Tape ragasztásra nem tudsz online foglalni! A legjobb, amit tehetsz, hogy amint észreveszed a fájdalmat, azonnal felhívsz és kérsz egy időpontot Kinesio Tape ragasztásra. Ez nem várhat, mert csak rosszabb lesz… Ne hagyd figyelmen kívül a tested jelzéseit: 0670 660 6657
#bütyök #kinesiotape #massage

 

További otthoni masszázs eszközök

Talpmasszírozó gép

A talpmasszírozó gépek egy jó relax élményt képesek nyújtani a megfáradt talpnak a nap végén… Szerezz be egyet, de ne várd azt, mint egy profi talpmasszőrnél.

 

Nyaknyújtó és deréknyújtó

Nem telik el nap, hogy ne látnám ezeket a hirdetésekben. Nekem ez a kettő már a porfogó kategória. Mindkettőt bőven ki lehet váltani a masszázs hengerrel, valamint a nyaknyújtó párnával.

Nyaknyújtó

Deréknyújtó

 

Tens gép

Nagyon sokat tud segíteni a sérüléseken, mindenképp legyen otthon!

 

Denevérpad

A denevérpadról megoszlanak a vélemények. Én nem is merek egyértelmű állást foglalni, de itt van néhány információ…

A denevérpad egy speciális eszköz, amely lehetővé teszi, hogy fejjel lefelé lógjunk különböző szögekben, és így csökkentsük a gerincre nehezedő nyomást. Ez a módszer, az úgynevezett inverziós terápia, segíthet a csigolyák tehermentesítésében és a porckorongok nyomásának csökkentésében, ami javítja a folyadékfelvételüket és általános egészségi állapotukat.

A denevérpad használata számos egészségügyi előnnyel járhat. Az inverziós terápia gyakran enyhíti a hátfájást, javítja a testtartást, és fokozza a vérkeringést. Ezen kívül csökkentheti az ízületi fájdalmat, mivel a gravitáció hatására az ízületek közötti távolság növekszik, ami elősegíti a helyreállítást és a gyógyulást. Néhány felhasználó arról számolt be, hogy az inverziós terápia segít a stressz csökkentésében és az általános közérzet javításában is.

Nem csak denevéreknek…

Fontos azonban tisztában lenni a kockázatokkal is. A gravitáció hatása az egész testre kiterjed, beleértve a keringési rendszert is, ami fejfájást, szívdobogást és egyéb tüneteket okozhat. Emellett, ha valaki akut, erős derékfájdalommal küzd, különösen kerülendő a használata, mivel a hirtelen nyújtás védekező reakciót válthat ki, ami tovább súlyosbíthatja a fájdalmat.

Ezért…

A denevérpadot használók számára ajánlott fokozatosan hozzászoktatni a testet az inverz testhelyzethez. Kezdjük enyhe, 10 fokos dőlésszöggel, és figyeljük, hogyan reagál a testünk. A dőlésszöget és az időtartamot lassan növeljük, hogy elkerüljük a negatív mellékhatásokat. Azok számára, akik porckorongsérvben szenvednek, a trakciós terápiát csak gyógytornász felügyelete mellett ajánlott alkalmazni. A terapeuta segítségével biztosítható, hogy a terápia megfelelően és biztonságosan történjen.

Összefoglalva, ha nincs komoly egészségügyi probléma, a denevérpad preventív használata biztonságos lehet. Akut derékfájdalom és szív- vagy keringési betegségek esetén azonban szigorúan kerülni kell a denevérpad használatát. Ezekben az esetekben csak gyógytornász felügyelete mellett szabad trakciós terápiát alkalmazni, hogy elkerüljük a súlyosabb egészségügyi komplikációkat.

A denevérpad használata előtt mindenképpen konzultáljunk orvossal vagy gyógytornásszal, különösen, ha korábbi egészségügyi problémáink voltak. Az eszköz előnyei mellett fontos figyelembe venni az egyéni egészségi állapotot és szükségleteket. Az orvosi tanács segít abban, hogy a denevérpadot biztonságosan és hatékonyan használhassuk, maximálva az egészségügyi előnyöket és minimalizálva a kockázatokat.

 

Összegezve…

Ezeken az eszközökön kívül is még megszámlálhatatlan otthoni masszázs eszköz létezik… Dönts körültekintően!

A lényeg az, hogy mindenki a saját felelősségére vegyen otthonra masszázseszközöket.  Itt is érvényesül, hogy ami bejön az egyik testnek, az nem biztos, hogy bejön a másiknak is.
Azonban a szakszerű masszázst egyik eszköz sem képes kiváltani…

 

Masszázsgép, köpöly, masszázsfotel…

Vegyél-e otthonra masszázsgépet? Válasz: itt

Támogatom-e az otthoni köpölyözés? A választ itt találod

Ez is érdekelhet: A masszázsfotel kiváltja a masszőrt?

 

Köpölyt otthonra?

Köpölyt otthonra? Jól gondold meg!