Masszázspisztoly

A masszázspisztoly az izomlazítás 21. százada!

De azért, mert van egy ollód, még nem vagy fodrász! 
Az egyre divatosabb masszázspisztolyokat már nemcsak szakembereknek kínálják eladásra, hanem magánszemélyek részére is. De erről majd később. 
A masszázspisztoly csak akkor hatékony, ha megfelelően használjuk, különben fennáll a veszélye, hogy ártunk magunknak. Mivel minden emberben eltérő vastagságú, mennyiségű bőr, zsír, izom és kötőszövet van, magától értetődik, hogy a különböző testeknek más-más igényeik vannak.
Tudni kell, hogy a masszázsgéppel hol lehet masszírozni, hol és mikor tilos, tudni kell milyen erővel nyomhatjuk rá a gépet a test különböző területeire, hogy milyen sebességre állítsuk éppen a készüléket.
Úgyhogy akinek van, körültekintően bánjon vele! Azért, mert van egy masszázspisztolyod, még nem vagy masszőr!

Magyarországon az elsők között voltam, akik használtak mélyszöveti ütőterápiára képes masszázsgépeket.
Ezekkel a gépekkel olyan hatásokat lehet elérni, amit csak kézi masszírozással nem. Nem mondom, hogy jobb, mert mindkettő más, de kimerem jelenteni, hogy a terapeuta egy masszázspisztollyal a kezében egy szinttel feljebb viszi a kezelés hatékonyságát. Sőt, azt is, hogy amelyik terapeuta a masszázspisztolyt elítéli, az vagy begyöpösödött, kiégett, a múltnál leragadt, fejlődésre képtelen masszőr vagy inkompetens a témában és nincs elég háttértudása, szaktudása ahhoz, hogy bemerjen ruházni egy ilyen eszközre.

A mélyszöveti masszázsról…

Mélyszöveti masszázs akkor történik, amikor a kezelés megfelelő mélyen ingerli az izomszövetet, és ezáltal a megfeszült izmok fellazulnak, a triggerpontok felszabadulnak, javul a keringés és véráramlás.
Az effajta masszázs jótékony hatását ma már kutatások is alátámasztják.

Melyek ezek a hatások?

Segít a stresszoldásban és jobb alvást biztosít: A szakszerűen végzett mélymasszázs segíthet a szervezetben a dopamin és a szerotonin felszabadításában. Ez a két hormon felelős a boldogságért és a test általános ellazulásáért. Az idegrendszer megnyugszik. Rendszeres masszázs során a szervezet melatonint is felszabadít, amely hormon azért felelős, hogy az ember jól aludjon.

Segít a koncentrálásban: A vérkeringés javulása és a stressz csökkenése miatt az agy nagyobb valószínűséggel képes fenntartani az optimális oxigénszintet és éberséget.

Erősíti az immunrendszert: A jobb keringésnek köszönhetően a fehérvérsejtek és más immunitási tényezők hatékonyabban tudnak áthaladni a testszöveteken, ami potenciálisan javítja a szervezet immunválaszát szükség esetén. A helyes masszázsterápia képes stimulálni a nyirokcsomókat, ami elősegítheti a nyirokfolyadékok keringését a test azon területeire, ahol szükség van rájuk. A pangó salakanyagok könnyebben eltávozhatnak a szervezetből. Tehát javul a nyirokkeringés, méregtelenítés.

Hatással van az erekre: A hatékony erek gyorsabban szállítják a vért, a tápanyagokat, az oxigént és így egészségesebb lesz a szervezet, gyorsabban regenerálódnak az egészségtelen izmok.

Megkönnyíti a tejsav felszabadulását: Sportolás hatására megnövekszik a szervezet energiafelhasználása és tejsavat termel. Fokozott tejsavasodás akkor fordul elő, ha nincs elég oxigén a test izmaiban (a szervezet nem tudja időben elégetni). Az edzés utáni mélymasszázs segíthet eloszlatni a felesleges tejsavat a keringési rendszerben. Ez a későbbiekben előforduló DOMS (azaz késleltetett izomláz) csökkenését is eredményezi.

Ajánlott rehabilitáció céljából: Nemcsak gyorsítja a gyógyulást és természetes fájdalomcsillapító hatású, de megelőzheti az újbóli sérüléseket is, valamint hegszövetkezelésre is alkalmas.

Ha eddig eljutottál a cikkben, akkor kiderült számodra, hogy mennyi mindenre jó a mélymasszázs. Nemcsak a testnek, de a szellemnek is.

Hogy eredményes legyen a kezelésem, szinte mindig segítségül hívom az ütőterápiás mélyszöveti masszázsgépemet is! A kézi masszírozásnak egy kiváló kiegészítője a köpölyözés mellett.
Garantálom, hogy már az első kezelés után érezni lehet a pozitív változást!

Nem véletlen használok többféle mélyszöveti ütő- vagy rezgőterápiára képes masszázspisztolyt…

A masszázspisztoly az izomlazítás 21. százada! Professzionális masszázsgépeim segítségével a mélyizmokat és a makacs izomgörcsöket szuperhatékonyan és villámgyorsan feltudom lazítani.
Ez könnyedebb és fájdalommentes mozgást eredményez.
A kézi masszázs kiegészítéseként és önálló kezelésként is megállja a helyét. Az én egyik masszázsgépem percenként 2400 ütéssel lazítja a fájó, makacs izombefeszüléseket, ezáltal hatékonyan oldódnak és a fájdalom a múlté.
Sportolóknak, fizikai munkát végzőknek, mozgáshiányban szenvedőknek különösen ajánlott.

Nem mindenkinek való a masszázspisztoly! Sajnos a haszon megint legyőzi az értelmet és ezért fel vagyok háborodva!

Az, ahogyan Magyarország egyik legnagyobb elektronikai eszközöket és háztartási gépeket áruló üzletlánca reklámozza a masszírozó gépeit… Hát hogy is fogalmazzak…
Tehát a reklám felirata: Válassz masszírozóink széles kínálatából, és maxold ki az otthoni pihenést!
A hozzátartozó képen egy MASSZŐR feliratú pólóban fog a fickó egy masszázspisztolyt és ennek nagyon örül.
Ergo ez a kép azt sugallja, hogyha megveszed a masszírozó terméküket, akkor te masszőrré váltál.
Tény, hogy túl egyszerű belépni a masszőr szakmába. Óriási a káosz, híg a piac, hetente nyit egy új masszázsszalon a városban, és egy csiszolatlan gyémántra jut tíz kontár.
De ez a reklám akkor is sértő, lenéző, degradáló az egész szakmára.
Ez olyan, mint ha úgy reklámoznának egy ollót, hogy: vedd meg és azonnal fodrásszá váltál…vagy: vedd meg ezt az elsősegély dobozt és legyél orvos… vagy: vedd meg ezt a zongorát és máris zongorista vagy… – nem kell megtanulnod játszani rajta. –
Én mondjuk nagyon ellene vagyok, hogy a masszírozópisztolyokat már minden sarkon be lehet szerezni. De hasznosak lehetnek az otthoni masszírozó készülékek, ha valaki utána néz, hogy melyik területet lehet masszírozni, hol és mikor tilos, milyen erővel nyomhatja rá a gépet a test különböző részeire, és hogy milyen sebességre állítsa az eszközt.
De azért, mert vettél egy ollót, még nem vagy fodrász!
Előfordulhat, hogy ez az állásfoglalásom egyeseknek nem fér bele, de vállalom a véleményemet, meg kell óvni a masszőr szakma hitelességét, jó hírnevét, nemességét… már amennyi maradt belőle.

Olvastad már azt a cikkemet, hogy ismerheted fel a kontár masszőröket, csontkovácsokat?

Ha még nem, akkor kattints ide:
KATT

Időpontfoglalás

 

Masszázspisztoly

Masszázspisztoly