Első masszázs? Nem voltál még soha masszázson?

Akkor ez a bejegyzés neked szól, ha tudni szeretnéd, hogy mi fog történni veled az első masszázs alkalmával. 
Menetrend lépésről-lépésre… 

Ebben a cikkben: 
1. Masszázs előtti teendők 
2. Ami történik veled masszázs közben 
3. Erre figyelj masszázs után… 
4. Egyénre szabott kezelési tervet készítek neked 
5. Mitől lesz személyre szabott egy kezelés? 

Masszázs előtt

Nulladik lépés volt az online időpontfoglalás. 
Masszázs előtt ne edd tele magad, de 1-2 órával előtte történhet egy enyhe étkezés. 
Semmit nem kell hoznod magaddal, mindent biztosítok, ami kell.
A Globál Masszázs Testszerviz a Global Fitness Centrumban (Baja, Rákóczi F. u. 1-3.) található, a létesítmény előtti kialakított parkolóban kényelmesen le tudsz parkolni.
Az épület első emeletén a kettes férfi öltözővel szemben vagyok megtalálható (az ajtók feliratozva vannak, ezért nem lehet eltéveszteni). Az ajtón belül egyből a kezelő fogad, nincs ott még külön várakozó. Az épületben külön női (földszinten a lépcső mellett) és férfi mosdó (emeleten) is van.
Az időpontra elég pontosan érkezned, felesleges 15 perccel hamarabb jönnöd. Kérlek, ne kopogj, behívásig a folyosón várakozz. Ha valaki késik, nem tart tovább a kezelés.

Masszázs közben

A kezelés 50 percig tart, ebbe beletartozik a konzultáció, anamnézis, vetkőzés, öltözés.
Ha bejöttél, a bemutatkozás után megmutatom hova rakhatod le a kabátod, táskád, hol tudsz majd vetkőzni, öltözni.
Néhány kérdést teszek fel, amelyből kiderül milyen problémával jöttél, mióta tart, mi történt akkor, van-e ellenjavallata a kezelés egyes részeinek… stb.
Mielőtt felfekszel a masszázságyra, vedd le a cipődet (zokni maradhat) és azokat a ruhadarabokat, amelyek akadályoznák a masszírozást. Vetkőzés-öltözés közben kimegyek a helyiségből, vagy diszkréten elfordulok, ameddig a vendég kényelembe helyezi magát. Hölgyek esetében a melltartót elég az ágyon kicsatolni. A nem kezelt testrész törölközővel takarva van.
Tudd, hogy minden vendég után lefertőtlenítem az asztalt, a használt eszközöket és minden egyes vendég kimosott, tiszta lepedőn fekszik.
Az ágyon a masszázslyukban legyen az arcod. Ezek után ne emelgesd a fejed beszélgetés közben, mert így is hallom, amit mondasz.
A keresztcsontot szükséges szabaddá tenni, ennek érdekében a nadrágot, alsógatyát kb. 5 centivel lejjebb kell tolni. Ha valakinek ez kellemetlen, jelezze.
A masszázs közben kellemes relax zene szól.
Masszázs alatt beszélgethetünk is, de akkor se érezd magad feszélyezve, ha csendben élveznéd a kezelést.
Ha közben elaludtál vagy lementél alfába, esetleg kifolyt a nyálad, az természetes, nap mint nap megesik, ne foglalkozz vele.
A helyiségben meleg van, de ha mégis fáznál, szólj. Akkor is jelezd, ha túl fájdalmas a kezelés.

A jó masszőr úgy masszíroz, ahogy az izomzat igényli.

A masszázs során lehet fájdalomérzeted, de ez szükséges a kívánt cél eléréséhez, vagyis hogy masszázs után ne fájjon a kezelt testrész.
Úgy szoktuk mondani, hogy ha a fájdalmat egy 10-es skálán mérjük, akkor a 7-nél nagyobb fájdalmat már lehet jelezni a szakembernek.
Minden kezelési típusról, masszázseszközről kapsz tájékoztatást, mielőtt kezelnélek vele. Mindent megbeszélünk, ez alapján akár módosíthatjuk is a kezelést. Például, hogy a köpölytől vagy fasciakéstől véraláfutás keletkezhet, de ha te strandra készülsz menni és nem szeretnél foltos lenni, akkor ez a kezelési elem kimarad.
Bármi kérdésed van, ne félj feltenni.
A kimozgatások már ruhában történnek.
Mikor felkelsz a masszázságyról, ingadozhat a vérnyomásod, ezért közvetlen utána szédülést tapasztalhatsz, ez természetes. Arclyuk miatti csík keletkezhet az arcodon, ami egy órán belül elmúlik. Ha szeretnéd magad „megigazítani”, van a rendelőben tükör.
A kezelés végén fogok ajánlani egy ideális kezelési tervet amelyből megtudhatod, hogy körülbelül hány alkalomra és milyen időközönként szükséges a terápia. A kezelési terv az egyes alkalmak során módosulhat, ahogy a vendég állapota változik.
A fizetés készpénzben történik, a számlaadás miatt szükséges megadni a lakcímet és az e-mail címet.
Egy pohár víz ivása után távozhatsz.

Masszázs után

Masszázs alatt ellátlak pár hasznos tanáccsal, hogy mire figyelj oda kezelés után.
A masszázs utáni izomláz természetes és akár 3 napig is eltarthat. Ha véraláfutás keletkezik, fekete nadálytő kenőccsel kenheti, akit zavar, attól hamarabb elmúlik a folt.
Ha lehet, akkor kezelés után már ne eddzél és kerüld a fizikai munkát. Regenerálódni kell a masszázsból is, és amúgy sem praktikus, ha a fellazított izomzatot egyből „visszadurrantod”.
Igyál több vizet, mint amennyit alapból szoktál! Az izomszövetek ugyanúgy kiszáradnak a masszázs alatt, mint egy edzés során.
Inni kell azért is, hogy a felszabadult méreganyagok kiürüljenek a szervezetből. Ha ez nem történik meg, akkor rossz közérzet, fejfájás következhet be.
A forró víz alapvetően jól esik és ellazítja az izmokat, de a kezelés napján (és ameddig tart az izomláz) kerüld, mert ekkor egy gyulladásszerű öngyógyító folyamat zajlik le a testben. Ha túl meleg vizet kap a szervezet, az begyullaszthat különböző területeket, ami fájdalommal jár.
Ha bármilyen problémád vagy kérdésed merül fel a masszázs után, állok rendelkezésedre telefonon keresztül, online vagy személyesen.

Az időpontfogló rendszer linkje az első kommentben található…

A „masszázs” egy túlzottan általános kifejezés…
A masszázzsal szemben kialakultak sztereotípiák, például, hogy az csak egy luxus és a masszázs célja a pihenés, relaxálás.
Azonban egy profi masszázsterapeuta nem a relaxáció élményére fókuszál. A gyógymasszázs az, ahol minden technikát és koncepciót felhasználunk a fegyvertárunkból, hogy a probléma forrását több oldalról kezeljük, és ez a legtöbbször nem egy pihentető érzés. A kezelés egyénre szabott kell, hogy legyen és a célja a test öngyógyítását előidézni.

Kell neked egy terv!

Belőled csak egy van, ezért egyénre szabott kezelési tervre van szükséged, amely biztosítja a lehető leggyorsabb utat a tartós fájdalommentességhez.
Ne aggódj, ezt a tervet nem neked kell összeállítanod, arra itt vagyok én…
Amikor eljössz hozzám, ajánlani fogok egy optimális kezelési tervet, amely tartalmazza, hogy hány alkalommal, milyen időközönként indokolt jönnöd kezelésre, hogy jobban legyél, valamint milyen rendszerességgel kell problémamegelőző, karbantartó masszázsra járnod.
A több éves tapasztalatom és a több ezer lemasszírozott óra alapján pontosan tudom, hogy mire van szükséged!
El tudod képzelni, milyen lenne az életed, ha követnéd ezt a tervet? Az életminőséged rohamosan javulna…
Nem fogok hazudni, nem leszel varázsütésre 120%-os állapotban. Ezek a kezelések egymásra épülnek, mindig egyre jobban és jobban leszel és egyre hosszabb és hosszabb ideig fog fennállni ez az állapot. Az úton lehetnek kanyarok, amelyek után te már nem látsz tovább, de én tudom, hogy a kanyar után jön a következő mérföldkő.
A végén hálás leszel magadnak, hogy végig csináltad ezt az utat!

Milyen áldozatot kell meghoznod ehhez?

El kell fogadnod, hogy ne te legyél az utolsó a saját életedben és ne legyen mindig, minden fontosabb magadnál… Végre magadra is kell gondolnod.
Szabaddá kell tenned egy órát az életedből…
Ez átszervezéssel jár, a családtagjaiddal meg kell értetned, hogy te nem holmi urizálásból jársz masszőrhöz, hanem azért, hogy jobban tudj működni.
Segítsenek benne, támogassanak és akkor jobban fogsz teljesíteni a munkában és a családi kötelességekben is helyt tudsz állni anélkül, hogy teljesen kiégnél, kikészülnél.

Mit nyersz még vele?

Ugyan ez a masszázs nem egy spiri izé, viszont a lelked látványosan feltöltődik.
Az izomfájdalmak enyhülnek, és végre gyógyszermentesen élhetsz egészséges életet.
Mozgékonyabb és energikusabb életed lesz.
Jobban fogsz aludni, frissen ébredni.
És ami a legjobb: mindez közelebb van, mint gondolnád!
Azzal, hogy időpontot foglaltál, már megtetted az első lépést… Mostantól te is fontos helyet foglalsz el a saját életedben!

Mitől lesz szeméyre szabott egy kezelés?

A kezelés mindig állapotfelméréssel kezdődik, amiből megismerhetők: a vendég panaszai; mióta áll fent a probléma; mi történt akkor; volt-e korábbi sérülés.
Ilyenkor egészségügyi kérdések is elhangzanak, amikből kiderül, hogy van-e olyan egészségügyi problémája a vendégnek, ami kizár egy-egy kezelési elemet vagy módosít-e rajta.
A terápia függ a vendég fizikai adottságaitól, lelki állapotától, nemétől, korától, életmódjától, fájdalomküszöbétől.
A személyes kívánságokat is figyelembe kell venni, például ha valaki strandra megy a kezelés után és nem akar véraláfutásokat a hátára, akkor nem kell erőltetni a köpöly vagy a fasciakés használatát.
Mivel minden emberben eltérő vastagságú, mennyiségű bőr, zsír, izom és kötőszövet van, valamint mindenki más-más környezeti tényezőnek van kiszolgáltatva, ezért magától értetődik, hogy a különböző testeknek más-más igényeik vannak.
Ezek alapján a kezelések gyakorisága, rendszeressége is egyénenként eltérő.
Az egyénre szabott terápia függ a masszőr tapasztalatától, tudásától is.
A szakembernek tudnia kell, hogy melyik masszázstechnikával hol lehet masszírozni, hol és mikor tilos, tudni kell milyen erővel nyomhatja rá az eszközöket a test különböző területeire, hogy milyen sebességgel lehet masszírozni.
A kezelés attól válik egyénre szabottá, hogy nem egy rögzített sémát követ a masszőr. Tehát nem egy gépiesen betanult szigorú „öt simítás itt, három gyúrás ott” technikával dolgozik.
Hanem kitapintja, megtalálja a problémás részeket, izombefeszüléseket és tudatosan ahhoz igazítja a kezelést a legjobb tudásához mérten. A különböző masszázstechnikákat az alapján választja ki, amelyek a legjobban megfelelnek a vendég állapotának, igényeinek.
Ez így van a Globál Masszázs Testszerviznél is, ahol mindenki személyre szabott kezelésben részesül!

Az azonnali, természetes és gyógyszermentes fájdalomcsillapítást a széles körű eszköztáram és kompetenciám biztosítja: kézi masszázs, gépi masszázs, köpölyözés, fasciakéses kezelés, triggerpont terápia, ízületi kimozgatás, Kinesio Tape ragasztás.

Remélem most már nem teljes nyugodtsággal fogsz időpontot foglalni: IDŐPONTFOGLALÁS

Első masszázs

Első masszázs