Ebből a blogbejegyzésből mindent megtudhatsz, amivel a masszázsélmény maximális lesz!
Masszázs tippek a legjavából…

 

Ebben a bejegyzésben:
1. Ne aggódj semmin… 
2. 5 jótanács a te érdekedben! 
3. 7 tipp a tökéletes masszázsélményért… 
4. Ezek a gáz esetek velem is megtörténtek! 
5. Ezt nem gondoltam volna! 

 

7 masszázzsal kapcsolatos kérdés, amin eddig aggódtál… Irány a 10/10-es masszázsélmény! 

 1. Fájni fog a masszázs? 

A jó masszőr úgy masszíroz, ahogy az izomzat igényli.
A masszázs során lehet fájdalomérzeted, de ez szükséges a kívánt cél eléréséhez, vagyis hogy masszázs után ne fájjon a kezelt testrész.
Úgy szoktuk mondani, hogy ha a fájdalmat egy 10-es skálán mérjük, akkor a 7-nél nagyobb fájdalmat már lehet jelezni a szakembernek.

 1. Meddig kell levetkőzni?

Csak azt a részt kell feltárni, amelyet masszíroztatni kívánsz. Ilyenkor a masszőr vagy kimegy a helyiségből, vagy elfordul, amíg a vendég kényelembe helyezi magát.

 1. Jajj, meglátja a testi hibáimat… most mit fog gondolni?

A szituációt kezeld úgy, mintha orvoshoz mennél. Az anyajegy, stria, sebhely… stb. pusztán csak abból a szempontból lehet érdekes, hogy aszerint kell a kezelést módosítani.

 1. Kicsöppent a nyálam, miközben feküdtem az ágyon, most mit tegyek?

Semmit, még jelezni sem szükséges. Ez egy természetes jelenség, nap mint nap megesik. Ezen ne aggódj, mert akkor oda a masszázsélmény.

 1. Horkoltam… Vajon feltűnt neki?

Ahogy ez is. Ne foglalkozz vele, 15 perc alfa állapot megfelel egy 2 órás alvásnak, ajánlom kihasználni.

 1. Túl idős vagyok a masszázshoz?

Nincs olyan, hogy túl idős valaki, de a fizikai állapothoz és az életkorhoz kell a kezelést hozzáigazítani.

 1. Beszéljek vagy ne beszéljek masszázs közben?

Ahogy neked jól esik, de semmiképp ne érezd úgy, hogy kötelező, ez nem egy kerti parti. Csak csukd be a szemed és lazíts.

+1. Vajon minden vendég után lefertőtleníti a kellékeket és a lepedőn hányan feküdtek már előttem?

Én minden vendég után lefertőtlenítem a használt eszközöket és minden egyes vendég kimosott, tiszta lepedőn fekszik. Ez alap.

Ha bármi kérdésed van, ami eddig visszatartott a masszázstól, állok rendelkezésedre:
06 70/660 66 57

5 jótanács, hogy mit tegyél/ne tegyél masszázs napján… Így a masszázsélmény valóban élmény lesz!
Masszázs tippek:

 1. Étkezés

Masszázs előtt ne edd tele magad, de 1-2 órával előtte történhet egy enyhe étkezés.

 1. Ne eddzél

Ha lehet, akkor kezelés után már ne eddzél. Regenerálódni kell a masszázsból is, és amúgy sem praktikus, ha a fellazított izomzatot egyből „visszadurrantod”.

 1. Vízivás

Az izomszövetek ugyanúgy kiszáradnak a masszázs alatt, mint egy edzés során.
Inni kell azért is, hogy a felszabadult méreganyagok kiürüljenek a szervezetből. Ha ez nem történik meg, akkor rossz közérzet, fejfájás következhet be.

 1. Izomláz és véraláfutás

A masszázs utáni izomláz természetes és akár 3 napig is eltarthat. Ha véraláfutás keletkezik, fekete nadálytő kenőccsel kenheti, akit zavar, attól hamarabb elmúlik a folt.

 1. Kerüld a forró vízben való fürdést

A forró víz alapvetően jól esik és ellazítja az izmokat, de a kezelés napján (és ameddig tart az izomláz) kerüld, mert ekkor egy gyulladásszerű öngyógyító folyamat zajlik le a testben. Ha túl meleg vizet kap a szervezet, az begyullaszthat különböző területeket, ami fájdalommal jár.

7 masszázs tipp és tökéletes lesz a masszázsélmény…

 1. Üres hólyag: Ha egy kicsit is kell, kezelés előtt menj el pisilni, mert roppant kellemetlen, ha kezelés közben fokozódik az inger. Oda a relax és csak azt várod, hogy mikor tudsz végre üríteni és ezzel tönkremegy a masszázsélmény.
 2. Digitális kikapcsolódás: Némítsd le a telefonodat és vedd le az okosórádat! Teremtsd meg a zavartalan pillanatokat a pihenésednek. Vagy tényleg nem ér rá megnézni, hogy ki küldött újabb poénos macskás képet a csoportchatbe?
 3. Az arclyuk: Amikor az arcodat az arclyukba helyezed a masszázságyon, ne támaszd meg a homlokod az arclyuk tetején, mert a nyakad szokatlan szögben meghajolhat, és ez fájdalmas lehet a kezelés végére. Ehelyett úgy helyezkedj, hogy az állad szinte hozzáérjen az arclyuk aljához. Ezek után ne emelgesd a fejed beszélgetés közben, mert így is hallom, amit mondasz.
 4. Csukd be a szemed: Próbálj meg végig csukott szemmel feküdni, ez segít a külvilág kizárásában és a pihenésben. De miért is tartanád nyitva? Inkább nézed a padlóhibákat?
 5. Karok: A karodat lógasd le az ágyról vagy tedd magad mellé, ahogy kényelmesebb. Ne tedd a fejed fölé, mert akkor feszül a vállöv és kezelés végére fájni fog. Illetve kövesd a masszőr utasításait, hogy mikor hova helyezd.
 6. Légzés: Lélegezz lassan és mélyeket a kezelés alatt. Ez segít maximalizálni a stressz és feszültség oldását.
 7. Zene: Nyugodtan jelezd, hogy milyen zenére vágysz. Halk relax zenét vagy természetes hangokat (pl. tengerzúgást, madárcsicsergést) szeretnél hallani?

+1. Ne aggódj: Ne zavarjon, ha pattanás van rajtad vagy bármilyen testi hiba. Egy masszázs során ezeknek semmi jelentőségük nincs. A szituációt kezeld úgy, mintha orvoshoz mennél.

Ezek a masszázs tippek kiemelten fontosak! Most már tényleg csak rajtad múlik, hogy élvezd a masszázsterápiát.

Ezt a 4 negatív masszázsélményt már én is megtapasztaltam, mint vendég…

1. Nem kezdett pontosan, megváratott.

Az idő pénz, 2-3 perc csúszás azt hiszem, hogy beleférhet, de senki nem szereti, ha hosszú ideig váratják. Én hagytam már ott azért szolgáltatót, mert 10+ percet váratott.A Globál Masszázs Testszerviznél óramű pontossággal jöhet be a vendég.
SŐT!
Pontosság Garanciát adok!
Nálam nincs késés. Ha mégis 5 percnél többet kell várnod a lefoglalt időponthoz képest, a kezelésed INGYEN lesz! Igen, jól olvastad! Ez egy várakozásmentes szolgáltatás, a pontosság az egyik védjegyem.
Erre garanciát adok…
Tisztelem az idődet, mert te is megtisztelsz engem a bizalmaddal.

 1. Pletykás a masszőröm!

Létező jelenség (és át is éltem), hogy a szolgáltató már a legelső találkozáskor úgy kezeli a vendéget, mintha ezer éves cimborák lennének. Persze nem baj, ha közvetlen valaki, de itt is vannak határok. Mások kibeszélése, pláne más vendégekről való pletykázás nem férhet bele… Joggal merül fel a kérdés, hogy: vajon engem is kibeszél másoknak? – Nem is mentem vissza hozzá többet…
Nálam ami a testszervizben elhangzik, az itt is marad, nincs pletykálkodás. És ez az egyik legkiemelkedőbb tippem a masszázs tippek között.

 1. Sokat/túl hangosan beszél a masszőr, nem hagy pihenni…

A harkányi gyógyfürdőben masszíroztattam és pont kifogtam egy olyan masszőrt, aki folyamatosan panaszkodott a saját magánéletéről, lelki szemetesládának használt. Ezért a testem nem tudott kellő képen ellazulni, és a szellemem sem. Fáradtabban jöttem ki, mint ahogy bementem.
Hasonló jelenség még, mikor valaki túl hangosan beszél.
A szakembernek rá kell jönnie, hogy társalgásra vágyik-e a vendége. Csak akkor kell beszélgetni, ha a vendég is szeretne, ez róla szól.
Ha mégse érez rá, akkor finoman utalj rá, hogy most csendben szeretnéd élvezni a masszázst.

 1. Végig csak simogatott…

A simogatástól nem fognak helyre jönni a problémás testrészek, mindenképpen tudasd már a kezelés elején, hogy erősebben szeretnéd kérni a masszázst.
Valamint feltétlenül jelezd a masszőrnek, ha:
– Rosszul vagy, fázol vagy meleged van a helyiségben
– Ha bármilyen kérdésed felmerül a masszázzsal kapcsolatban
– Ha nem tetszik a zene vagy túl hangos

Egy érdekesség a végére…

Meglepődtem, mikor ezt olvastam, azt gondoltam előbb hagyják faképnél a terapeutát azért, mert gyengén kezel. És nem!
Íme egy kanadai kutatás eredménye, amely azt vizsgálta, miért hagyják ott a páciensek masszőrüket.
A masszázsélmény:
– 55%: túl erős
– 20%: nem elég erős
– 20%: nem elég hatékony (a problémás testrészek állapota nem javul)
– 5%: egyéb problémák merülnek fel.

Ezek voltak a masszázs tippek a legjavából…
Nem voltál még masszázson soha?

Egyébként ebből az írásomból mindent megtudhatsz a masszázskezelésem menetéről:
Masszázs menetrend A-tól Z-ig

Masszázs tippek