Kismama masszázs Baja 

Terhesség és masszázs A-tól Z-ig 

Az alábbi bejegyzésből mindent megtudhatsz, amit tudnod kell a várandóság és a masszázs ”viszonyáról”. 
Mit, mikor, hol, hogyan. Kismama masszázs Baja… 
Kezdeném azzal, hogy minden esetben azt szoktam javasolni a kismamáknak, hogy kérjenek engedélyt az orvostól a masszázs jóváhagyásához. Csak akkor vállalom el a vendéget, ha megkapta a felhatalmazást. 

Ebben a cikkben:

1. A terhesség előtti masszázsról
2. Terhesség közben
3. Terhesség után
4. Összegzés

Terhesség előtt

A terhesség előtti időszak jó lehetőség a leendő anyukának, hogy masszázzsal felkészítse a testét a várandóságra.
A masszázs ilyenkor javítja az alvásminőséget, a vérkeringést, az immunrendszert. A testben lévő méreganyagok eltávozásához is hozzájárul. A stressz-szint és a vele járó káros mellékhatások csökkennek. Tehát egy egészségesebb anyuka szervezetében foganhat meg a kicsi.

Terhesség közben

Az első trimeszter egy kritikus periódus, ekkor TILOS a masszázs.
Utána is csak orvosi beleegyezéssel szabad elkezdeni a kezeléseket. Ám ekkor sem mindegy, hogy milyen masszázstípust szabad alkalmazni a terhesség végéig.
Tilos az erős, mélymasszázs, a csontkovácsolás, a lávaköves masszázs… stb. A svédmasszázs bizonyos fogásai az ideálisak ebben a szakaszban. Ilyenkor az a cél, hogy a fizikai diszkomfort, az izomfájdalmak, a keringési zavarok csökkenjenek. Az energiaszint növekedjen. Enyhüljön a magzat növekedése miatt kialakult alvászavar és a terhesség alatt felgyülemlett feszültség, stressz.
Az sem mellékes, hogy mely területeket érintheti a masszázs.
Ekkor a hasra fekvést kerülni kell. Általában az ülő pozíció az ideális masszírozási póz. A terapeuta a derékrészen simításokat, a háti, lapocka körüli, nyaki szakaszon pedig gyengéd masszázst végezhet. A karokat is szabad masszírozni, a tenyeret ajánlott kihagyni a reflexzónás hatások miatt.
A terhesség második trimeszterének elejétől a terhesség végéig semmilyen masszázseszközt (pl. masszázspisztolyt, köpölyt, fasciakést) nem ajánlott alkalmazni, kivéve a Kinesio Tape szalagot.

Kismama masszázs Baja

Rendszeres masszázs segít a striák megelőzésében?

Terhesség alatt a Kinesio Tape ragasztás segíthet a striák ellen. A ragasztószalag tartja a pocakot, ezáltal mérsékeli, fokozatosabbá teszi a hasi bőr megnyúlását és megakadályozza a terhességi csíkok nagyfokú kialakulását.
Ellenben a masszázs általában nem képes megelőzni a striákat. Ezeknek az elváltozásoknak a kialakulását elsősorban a genetikai hajlam, a hormonális változások és a bőr gyors növekedése vagy feszülése okozza, és ezek a tényezők csak részben befolyásolhatók. Bár a masszázs számos előnyt nyújthat a bőr állapotának és rugalmasságának javításában, de nem tehet csodát a striák megelőzésében vagy megszüntetésében.
Ha a striákat szeretnéd kezelni vagy enyhíteni, konzultálj egy bőrgyógyásszal. De sajnos nehezen kezelhetők, és nincs garantált módszer a teljes megszüntetésükre.

Terhesség után

Szülés után 6-8 hétig tilos masszíroztatni.
Utána viszont KÖTELEZŐVÉ tenném. A test annyi változáson, feszültségen ment keresztül a 9 hónap alatt, hogy az anyuka egyrészt megérdemli a masszázst, másrészt gyorsabban felépül a masszázs jótékony hatásainak köszönhetően. A kezelés enyhíti a terhesség utáni izomfájdalmakat, javítja a vérkeringést, ami segít a szövetek gyorsabb regenerálódásában.
A hátmasszázs során nem szabadulnak fel olyan mértékű toxikus anyagok, amelyek befolyásolnák az anyatej minőségét.
A császármetszés utáni hegek jelentősen gyorsabban és szebben regenerálódnak a megfelelően felragasztott Kinesio Tape szalagnak köszönhetően. Aztán ahogy telik az idő, a kicsi miatt felborul a szülők alvási ciklusa, a pihentető alvás luxussá válik.
Erre van egy meggyőző képletem:
1 óra csend és pihenés = 1 óra énidő (aranyat ér!) = 1 alkalom masszázs

Végül még szót ejtenék arról, hogy ahogy a gyermek cseperedik, úgy kell egyre nagyobb súlyt kibírnia az anyuka hátának, vállának, amikor felemeli csöppségét… Ami hát- és vállfájdalomhoz fog előbb-utóbb vezetni… A masszázs ilyenkor is csodát tehet.
Érdemes arra odafigyelni, hogy ne mindig ugyanabba a karjába tartsa az anyuka a gyermekét, mert az féloldali aszimmetriához, izomegyensúlytalansághoz vezethet.

Abortusz után mennyi idővel ajánlott a masszázs?

A testnek és a léleknek időre van szüksége a regenerálódáshoz az abortusz után, és a masszázs vagy más testi terápiák korai végzése némi kockázatot jelenthet a gyógyulás gyorsaságát illetően. Mindig fontos az orvosi tanácsok és az ajánlott várakozási idő betartása, hogy biztonságosan és hatékonyan támogasd a test gyógyulását és visszatérj a normális tevékenységekhez. Általában az abortusz után 6 hétig nem ajánlom a masszázst.

Összegzés kismama masszázs Baja

A masszázst majdnem minden terhességi szakaszban lehet alkalmazni, de csak bizonyos körülmények között és csak orvosi beleegyezéssel.
Tudni kell mit, mikor, hol, hogyan.
A masszázs jótékony hatással van a várandós nők egészségére és jólétére, de csak akkor, ha biztonságosan és hozzáértően végzi a szakember.

Terhesség előtt vagy után állsz vagy éppen várandós vagy és masszíroztatni szeretnél?
Akkor válaszd a Prémium hátizom- és gerincszerviz csomagot és az állapotfelmérés után egyénre szabott kezelésben részesülsz.

Striák megelőzése vagy császármetszés utáni hegek miatti Kinesio Tape ragasztás ügyében keress telefonon keresztül:

06 70 660 66 57

Ez is érdekelhet:
Első masszázsom… Nem voltam még soha kezelésen…