Kontár masszőrök, csaló csontkovácsok 

 

Ebben a cikkben: 
1. A kontárok receptje… 
2. Így leplezd le a csalókat! 
3. 9 jel, hogy mikor gyanakodj… 
4. Egy felháborító történet! 

Azon gondolkodom, hogy lehet valaki gerincspecialista, egészségügyi szakvégzettség nélkül? 

A válasz roppant egyszerű: a profit legyilkolja a szakmaiasságot. A kontár masszőrök és a csaló csontkovácsok nem ismernek határokat… 
Sajnos úgy vannak vele, hogy minek végezzenek el évekig tartó tanulással egy iskolát, amikor egy online vagy pár napos masszázstanfolyam elvégzése után óriási mellénnyel már szakembernek reklámozhatják magukat a közösségi médiában? Mindezt következmények nélkül. Amivel egyébként tisztességtelen előnyt élvezhet a tisztességes szakemberekkel szemben.
Tény, hogy a gyorsan áradó információ rengeteg forrásból áraszt el minket, és egyre nehezebben lehet megkülönböztetni a silányat a valóditól.
De mi lenne, ha lenne a kezedben valami, amivel leellenőrizhetnél egy szakembert, hogy legalább van-e egészségügyi szakvégzettsége? Akkor megtennéd? Utánanéznél, mielőtt elmennél egy bármilyen gerincspecialistához?
Az emberek 95%-át sajnos nem érdekli és nem nézne utána, még akkor sem, ha birtokában lenne ez az információ.
Ha az 5%-ba tartozol, akkor minden esetben ellenőrizheted a hozzászólásban lévő linken keresztül, hogy az illető rendelkezik-e szakmai végzettséggel vagy csak nagy mellénnyel kinevezte magát gerincspecialistának.
Mert nincs megállás! A piacot egyre inkább ellepik azok a gerincspecialisták, akiknek nincs meg az elegendő háttértudásuk, de profi módon értenek ahhoz, hogyan faragják magukat sztárrá a közösségi médiában. A receptjük: marketing és túlzott magabiztosság!
Egészen addig, ameddig nem okoznak valakiben maradandó károkat…

Messziről jött ember azt mond, amit akar, de vajon ki a valódi kontár a szakmában?

Hoztam neked egy POFONEGYSZERŰ módszert, hogy leleplezd a kuruzslókat és szélhámosokat!
Rendszeresen olyan esetekről hallok, amikor a csalók egészségügyi szakembereknek adják ki magukat, ezzel megvezetve a gyanútlan áldozatokat! De most megmutatom, hogyan csekkolhatod le, hogy kinek van egészségügyi végzettsége és hogy az illető valóban az-e akinek mondja magát!
Itt a megoldás 5 EGYSZERŰ lépésben:

Így tudod lecsekkolni:

  1. Kattints erre a linkre: https://kereso.enkk.hu/
  2. Jelen keresőben az Országos Kórházi Főigazgatóság által nyilvántartott egészségügyi szakképesítést szerzett személyek – jogszabály által meghatározott, bárki számára hozzáférhető – adatai ismerhetőek meg.
  3. A kereső felület a baloldalon található.
  4. A keresőben lehetőség van névre keresni.
  5. A keresés gombra kattintás előtti utolsó lépésként kötelező a keresési űrlap alján lévő csúszka elhúzása.

Ha nincs találat, akkor az illető biztosan nem egészségügyi szakember és nem végezhet olyan tevékenységet, amihez kell a szakmai végzettség!
Tehát nem lehet manuálterapeuta, gyógymasszőr, gyógytornász… stb.

Mindig legyél résen, mivel ezek már divatszakmának számítanak és sajnos sok a kontár az országban…
Ne engedd, hogy átverjenek! Rettegjenek a kontár masszőrök és a csaló csontkovácsok!

Ha már eddig eljutottál és csak ezt az ellenőrzést elvégzed mostantól, mielőtt elmész egy csontkovácshoz, már tudatosabb vagy, mint az emberek 95 %-a.

Kontár masszőrök, csaló csontkovácsok

Megéri kockáztatni?

Mindig is elképedtem az ilyen típusú ”szakembereken”, mivel az én elvem már a legelejétől az volt, hogy:
„Amíg nem ismered a hegy lábát, ne nézegesd a csúcsot!” – hegymászó bölcsesség.

Jellemző, hogy minél kevesebbet tud valaki, annál magabiztosabb…

Itt van 9 jel, hogy mikor gyanakodj, hogy valaki kontár:

1. „Nagyokat mond”, amelyekre semmi bizonyíték nincs…
2. Más masszőrökkel szemben, névre szólóan negatív kritikákat fogalmaz meg a vendége előtt.
3. Támadó stílus… az ilyen személy gyakran támadó stílust használ, hogy elterelje a figyelmet a saját hiányosságairól.
4. Túlzottan magabiztos, nem képes felismerni a saját korlátait.
5. Nincs szakmai háttér, ezért az árakat használja annak érdekében, hogy ez ne derüljön ki.
Vagy túl alacsony árakkal próbál kitűnni, mert mással nem tud.
Vagy túl magas árakkal dolgozik, amellyel az a célja, hogy a professzionális kezelés látszatát keltse.
6. Csak a teljes névvel kiírt véleményeknek higgy!
A névtelen véleményeket mindig fenntartással kezeld… pl. Márton: profi volt a kezelés; S. Ferenc: ő a legjobb, visszamegyek még; A. T.: nagyon ért hozzá!!!
7. Minden szakképesítéssel rendelkező masszőr rendelkezik oklevéllel, amely igazolja a képzettségét. Ha nem látod kitéve a helyiségében vagy nem tud oklevelet felmutatni, akkor elképzelhető, hogy nincs szakképesítése.
Bár sajnos Magyarországon annyira silány a masszőrök oktatása, hogy már úgy is lehet okleveleket szerezni, hogy valaki nem is találkozott személyesen se tanárral, se vendéggel… Bizony! Online képzésben! Tehát az oklevelekre se feltétlenül alapozz.
8. Ha a masszázs után a vendég állapotának romlása következik be….
9. Ha a masszőr folyamatosan a telefonjával van elfoglalva, beszélget, időpontot ad másoknak, nyomkodja a készülékét akkor az jelzés lehet arra, hogy nem megfelelően professzionális a kezelés.

Legyetek elővigyázatosak! A kontár masszőrök és csaló csontkovácsok árthatnak neked a legtöbbet!

A csaló csontkovácsokat csak a profit érdekli

És még egy felháborító történetet is megosztok, amelyet olyan áldozatoktól hallottam, akikkel megtörtént ez az eset…

Az agyam eldobom, hogy ilyen is előfordulhat…
Szóval azt képzeld el, hogy elmész egy kezelésre, és mire hazaérsz, viszontlátod magad a szolgáltató közösségi média felületein, hogy ott fekszel félmeztelen a masszázságyon. Miközben nem adtál engedélyt arra, hogy kezelés alatt lefotózzon, nyilvánosan megossza és még meg is jelöljön rajta.
Nem kért tőled felhatalmazást, csak úgy gondolta, hogy márpedig ő megteheti, hogy titokban lefényképezzen és a beleegyezésed nélkül megossza…
Nem egyedi esetről van szó, ez már egy jelenség.
Ez az egész helyzet totálisan elfogadhatatlan és vérlázító… teljes mértékben etikátlan és sérti a vendég személyiségi jogait!

Agyam eldobom

Számomra az etikus viselkedés, a vendégek jogainak védelme és privát szférájának megóvása a legfontosabb. Amit garantálni tudok neked, az az, hogy nálam soha nem kell félned, hogy ilyen meglepetésben lesz részed!

Én SOHA nem:
– Fotózok a tudtod nélkül a kezelés alatt
– Osztom meg a neved a beleegyezésed nélkül
– Osztom meg a fotódat a hozzájárulásod nélkül

Azonban ha valaha is találkozol olyan helyzettel, ahol egy szolgáltató megsértette a személyiségi jogaidat, itt van néhány tanács, hogyan kezeld a helyzetet:

  1. Azonnal kérd meg az illetőt, hogy távolítsa el a fotódat és a nevedet. Ne habozz, mert jogod van ahhoz, hogy a magánéleted és a testi integritásod megvédd.
  2. Ne hagyd szó nélkül! Ha nem reagál a kérésedre, akkor jelentsd az esetet az illetékes hatóságoknak. Egy ilyen viselkedés elfogadhatatlan és szankciókat érdemel.
  3. Meséld el az ismerőseidnek, hogy mi történt veled, hogy velük ne fordulhasson elő ez a kellemetlen helyzet.

+1. Ne feledd, hogy te nem vagy hibás semmiben. Te bizalmat szavaztál egy ismeretlennek, aki ezt azonnal eljátszotta. Soha többet nem érdemli meg a bizalmadat!

A személyiségi jogok tiszteletben tartása, a bizalom megtartása, a maximális diszkréció és a titoktartás alapvető értékeknek kell, hogy legyenek minden szolgáltatónál.

Ez az egész helyzet még inkább megerősít abban, hogy elítéljem a szakmában az etikátlan viselkedést és szorgalmazzam a vendégek privát szférájának és személyiségi jogainak védelmét.
Ez a bejegyzés is ezért született meg!
Bár nem szokásom, most mégis adok egy ötletet a konkurenciának: béreljenek egy modellt és egy profi fotóst… ezáltal elkerülve a szégyenletes következményeket!

Összegezve… Megéri kockáztatni egy lehetséges kontárral? Te elmennél valakihez, akiről kiderítetted, hogy átakar verni? A gyerekedet elmernéd küldeni hozzá?

Ha nem, akkor ismerj meg engem:
Bemutatkozás
Referencia